Djelatnici katoličkih škola Požeške biskupije sudjelovali na Biskupijskome danu

O 26. obljetnici uspostave Požeške biskupije u Požegi se u subotu, 23. rujna 2023. održao Biskupijski dan na kojem su se okupili dijecezanski i redovnički svećenici, đakoni, sestre redovnice, vjeroučitelji, odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te djelatnici biskupijskih katoličkih škola. Tom prigodom na susretu su sudjelovali i djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj.

Program Biskupijskog dana započeo je u 9.30 sati u Dvorani sv. Terezije i Odgojno-obrazovnom centru u Požegi. Djelatnicima katoličkih škola zanimljivo predavanje u sklopu njihove trajne formacije održao Krunoslav Siroglavić, župnik u Špišić Bukovici i vjeroučitelj u Katoličkoj gimnaziji u Virovitici.

Središnji događaj Biskupijskog dana bilo je zahvalno euharistijsko slavlje koje je u požeškoj Katedrali predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Nakon svete mise organizirano je zajedničko druženje i domjenak u prostorima spomenutog Odgojno-obrazovnog centra.

Facebook
Twitter
LinkedIn