Opće informacije

kako zaštititi djecu na internetu

Program "Kako zaštititi djecu na internetu"

Program “Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija” pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom

Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenika s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. 

Program pruža dodatnu pomoć sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnog nadzora odraslih.

Više informacija o programu i dostupnim materijalima možete potražiti na poveznici: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504

Video sadržaj ”Kako zaštititi djecu na internetu” je dostupan na poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss

PRILOŽENI DOKUMENTI
Katolička osnovna škola u Novskoj je škola cjelovitog odgoja i obrazovanja. Ona pruža zaokružen odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima. U neprestanoj je potrazi za kvalitetnijim obrazovanjem uz brigu da svakom djetetu pruži ljudsku, duhovnu, intelektualnu i socijalnu formaciju.