KOŠUN-ovci se okušali u umijećima kulinarstva

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, u sklopu projekta „Sam svoj majstor 2“ koji se financira iz Zaklade “Hrvatska za djecu”, održane su dvije radionice iz područja kulinarstva pod nazivom „Razigrani kuhari“.

Voditeljica radionica bila je kuharica i vlasnica novljanskog restorana „Bon Tanjur“ Josipa Dragojević. U obje radionice sudjelovali su učenici četvrtoga i šestoga razreda zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama. Na početku radionica, prisutne učenike i njihove roditelje pozdravio je ravnatelj Krunoslav Juraković predstavivši ukratko voditeljicu radionice.

Kazao je da se ovim projektom želi kroz različite aktivnosti još više učvrstiti i osnažiti povezanost djece i njihovih roditelja. To osnaživanje, nastavio je, uvelike dolazi do izražaja u zanimljivim radionicama u kojima je potrebno pokazati određene sposobnosti i talente te se tada često puta osjeća međusobno nadopunjavanje sposobnosti roditelja i njihove djece. Ova radionica kulinarstva izvrsna je mogućnost za ispunjavanje spomenutog cilja, zaključio je ravnatelj. Naposlijetku je potaknuo sudionike da pažljivo slušaju upute kuharice Josipe kako bi stekli nova iskustva i znanja u pripremi ukusnih jela.

Uvodni dio radionica započeo je s upoznavanjem osnova kulinarstva, kuhinjskih aparata i pribora za pripremu i obradu različitih vrsta namirnica. Razgovaralo se o zdravim sastojcima za pripremu obroka i o načinu zdrave prehrane. Potom su djeca i njihovi roditelji pod vodstvom kuharice Josipe pristupili pripremanju jela. U prvoj radionici napravili su jelo koje su nazvali „Zdravi burger“, a u drugoj „Zdrave lazanje“. Nakon toga, svi zajedno uživali su u kušanju pripremljene hrane.

Plan je da se ovakve aktivnosti na svoj način, koliko to bude moguće, nastave izvoditi nakon završetka projekta u sklopu izvannastavne aktivnosti „Domaćinstvo“, za što je nabavljena i određena oprema u sklopu projekta.

Ova je vijest izrađena uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj ove vijesti u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Facebook
Twitter
LinkedIn