Održan Dan otvorenih vrata 2024.

U utorak, 30. travnja proslavljen je Dan Katoličke osnovne škole u Novskoj u sklopu čega je organiziran i Dan otvorenih vrata. Proslava je započela misnim slavljem u Župi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj koje je predvodio ravnatelj škole Krunoslav Juraković. Prisutni učenici, djelatnici i roditelji zahvalili su Bogu na proteklih sedam godina te su potaknuti na daljnju uzajamnu suradnju i ustrajnost u dobru.

Istoga je dana u poslijepodnevnim satima održana školska manifestacija „Dan otvorenih vrata“ na temu „KOŠuNov svemir“. Navedena manifestacija sastavni je dio projekta „Sam svoj majstor 2“ koji je sufinanciran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu.

Na početku susreta sve je okupljene pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković koji je u kratkim crtama predstavio smisao i cilj ovoga okupljanja. Predstavio je prisutnima i akciju „Nit dobrote“, kojom su potaknuti svojim dobrovoljnim novčanim prilozima podržati organizaciju rada produženoga boravka, kako bi se odgojno-obrazovne aktivnosti u ovom vidu nastavnog procesa i nadalje provodile na najvišoj razini.

Brojni posjetitelji su toga dana „poletjeli“ u „KOŠuNov svemir“ te „sletjeli“ na sedam različitih „planeta“ (učionica) na kojima su ih dočekali naši vrijedni učenici i učitelji. Ondje su mogli sudjelovati u raznolikim aktivnostima, pokusima, istraživanjima, sportskim i društvenim igrama te u različitim umjetničkim sadržajima. Prilika je bila kušati ukusne slastice i pića.

Prisutnima je također u okviru navedenih aktivnosti predstavljen dio vrijedne didaktičke STEM opreme nabavljene u okviru projekta „Ready-STEM-Grow koji je nedavno završio. Tako su najmlađi posjetitelji posebno uživali igrajući se na interaktivnom zidu Multiball te koristeći VR naočale i 3D olovke. Posjetiteljima je demonstriran i rad sa setovima za fiziku i kemiju u okviru jednostavnih pokusa u kojima su aktivno sudjelovali.

Završetak ovoga „putovanja“ bio je u informatičkoj učionici gdje je za sve prisutne bio organiziran domjenak. Na zajedničkom je druženju, onim posjetiteljima koji su predbilježili svoju djecu za upis u našu Školu u narednim godinama, ukratko predstavljen Odgojno-obrazovni projekt Katoličke osnovne škole u Novskoj te su im podijeljeni promotivni materijali. Radost i osmijesi koji su toga dana proželi školske prostore motivacija su da i nadalje što bolje i što ustrajnije ostvarujemo Odgojno-obrazovni projekt katoličkih škola.

Facebook
Twitter
LinkedIn