Sveta misa u povodu proslave Dana škole

U utorak, 30. travnja u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj slavljena je sveta misa u povodu Dana Katoličke osnovne škole u Novskoj na kojoj su sudjelovali učenici od 1. do 7. razreda, djelatnici i roditelji. Svetu misu predvodio je ravnatelj Krunoslav Juraković.

U homiliji, na temelju navještenog ulomka iz Djela apostolskih, ravnatelj Krunoslav protumačio je kako se prva Crkva razvijala snagom Duha Svetoga te uz otvorenu suradnju apostola i učenika da nastave evanđeosko djelo koje je započeo Isus Krist. Isto načelo vrijedi i za razvoj Katoličke škole, nastavio je ravnatelj, gdje je potrebna milost Božja i zajedništvo svih onih koji su uključeni u odgojno-obrazovnu zajednicu Škole. Zajednička suradnja za isti cilj pobjeđuje sebičnost i suparništvo te daje da određena zajednica, škola, obitelj raste i razvija se, kazao je ravnatelj.

Potaknuo je da svatko u Katoličkoj školi nastoji dati sve od sebe da se takva suradnja ostvaruje u svakome razredu i cijeloj školi. Nakon toga svi zajedno su zamolili Božji blagoslov da ih sve utvrdi u dobrim djelima i odlukama te su zahvalili Bogu na sedam godina postojanja i rada Škole.
Proslava Dana škole nastavljena je u popodnevnim satima u školskim prostorima gdje je održan Dan otvorenih vrata u sklopu čega su organizirane različite radionice za posjetitelje.

Facebook
Twitter
LinkedIn