Početak vrtlarstva u KOŠUN-u dalje će se razvijati kroz izvannastavnu aktivnost

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, u sklopu projekta „Sam svoj majstor 2“ koji se financira iz Zaklade “Hrvatska za djecu”, održane su dvije radionice iz područja vrtlarstva pod nazivom „Mali botaničari“.

Voditeljica radionica bila je Marija Sabelja, magistra inženjerka krajobrazne arhitekture. U prvoj radionici sudjelovali su učenici drugoga razreda s roditeljima, a u drugoj učenici trećega razreda jednako tako s roditeljima i svojim učiteljicama. Na početku radionica, prisutne učenike i njihove roditelje pozdravio je ravnatelj Krunoslav Juraković predstavivši ukratko voditeljicu projekta te cilj ove radionice: „Naučiti o osnovama botanike i vrtlarstva te kroz praktični rad zasaditi cvijeće u okruženju škole sa željom da se takve aktivnosti i dalje nastave.“

Uvodni dio radionica započeo je upoznavanjem s botanikom i vrstama biljaka, a potom je zasađeno cvijeće za što se koristila oprema nabavljena iz projekta. Plan je da se ovakve aktivnosti nastave izvoditi nakon završetka projekta u sklopu izvannastavne aktivnosti „Domaćinstvo“. Nabavljena oprema te stečeno znanje i iskustvo mogu uvelike pomoći u tome.

Ova je vijest izrađena uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj ove vijesti u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Facebook
Twitter
LinkedIn