Školski Caritas proveo korizmenu karitativnu akciju „Kila-litra“ za siromašne

Potaknuti korizmenim poticajima, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj i ove godine provedena je korizmena karitativna akcija prikupljanja namirnica i potrepština za siromašne i potrebite pod nazivom „Kila-litra“. Od ove školske godine karitativne akcije u Školi provode se pod vodstvom školskog Caritasa u koji je uključeno 17 učenika šestog i sedmog razreda predvođeni vjeroučiteljicom Katarinom Podkulabović. Tako su u petak 8. ožujka dostavili prikupljene namirnice župnim caritasima Župe sv. Luke evanđeliste u Novskoj i Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Prilikom posjeta spomenutim novljanskim župama susreli su se s njihovim župnicima Milanom Vidakovićem i Krunoslavom Jurakovićem koji su zahvalili Katoličkoj školi, njezinim djelatnicima, učenicima i roditeljima na plemenitoj akciji kojom su posvjedočili svoju ljubav i blizinu prema onima koji su u potrebi. Poručili su da će uoči Uskrsa dostavljene namirnice biti predane potrebitima zajedno s ostalim namirnicama i potrepštinama koje su navedeni caritasi prikupili donacijom župljana u ovom korizmenom vremenu.

Ovim putem, još jednom, zahvaljujemo svim učenicima, njihovim roditeljima i obiteljima, koji su se i ove korizme rado uključili u spomenutu karitativnu akciju koju Škola tradicionalno provodi uoči Uskrsa.

Facebook
Twitter
LinkedIn