Razmjena iskustava učenika KOŠ u Novskoj i KOŠ u Požegi

Učenici prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj, zajedno sa svojim učiteljicama, u petak, 8. prosinca, sudjelovali su u razmjeni iskustava s učenicima prvog i drugog razreda Katoličke osnovne škole u Požegi u okviru projekta Ready-STEM-Grow financiranog iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Susret je održan u prostorima Katoličke osnovne škole u Požegi gdje su već od jutarnjih sati domaći učitelji i učenici predvođeni ravnateljem Franom Barišićem dočekali učiteljice i učenike iz Novske.

Sudjelujući u različitim STEM aktivnostima i igrama, učenici su se međusobno upoznali razmijenivši iskustva i znanja napose s obzirom na STEM područje koje je proisteklo iz aktivnosti ovoga projekta.

Nakon radionica, ravnatelj Barišić proveo je goste školskim prostorima te pokazao učionice opremljene STEM opremom iz navedenog projekta.

Među njima na poseban način ističe se učionica s tehnologijom za upravljanje rastom i razvojem biljaka te učionica tehničke kulture, tzv. „učionica bez zidova“. Susret je završen molitvom u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske te međusobnim druženjem učenika i učitelja.

Facebook
Twitter
LinkedIn