Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine

Na blagdan Rođenja BDM – Male Gospe, u petak, 6. rujna, učenici, roditelji i djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj, okupili su se u župnoj crkvi blaženoga Alojzija Stepinca na misi Zaziva Duha Svetoga na početku školske godine. Na svetoj misi sudjelovali su i drugi vjernici spomenute župe. Svetu misu predvodio je župnik i ravnatelj Škole Krunoslav Juraković koji je, uvodeći u misno slavlje, uputio pozdrave prisutnim učenicima i njihovim roditelja, a posebno se obratio prvašićima te im poželio radostan i uspješan novi početak. Istaknuo je da su svi počeci zahtjevni i teški, ali i da u zajedništvu s drugima te s puno međusobnog strpljenja svaki početak kasnije donosi svoje plodove.

Na početku homilije kazao je kako je danas ova župna crkva puna djece i da upravo to čini jednu crkvu lijepom. Ljepota crkve, ljepota škole, ljepota kuće sastoji su u tome je li u njoj prisutan čovjek, kazao je ravnatelj te nastavio govoreći da prazni zidovi neke zgrade, ma kako god lijepi bili, nemaju svoj smisao dok se u njima ne nastani čovjek. S tim je povezao i trenutno stanje u Katoličkoj školi u Novskoj govoreći da je ona lijepa baš po tome što se u njoj sada nalazi mnogo djece.

Također je istaknuo kako je Duh Sveti, po kojem je Blažena Djevica Marija začela Sina Božjega, kadar učiniti čudesa u našim životima te mu se stoga molimo kako bi i od naših života učinio čudo, čudo u životu učenika, čudo u životu učitelja, čudo u životu roditelja. Napose, nastavio je, molimo njegovu snagu te dar mudrosti i razuma, a jednako tako strpljivosti i ustrajnosti.

Na svršetku slavlja, ravnatelj Krunoslav je zahvalio svima na sudjelovanju te poželio učenicima i učiteljima sretan i blagoslovljen početak nove školske godine uz Božji blagoslov, mudrost i snagu Duha Svetoga.

Facebook
Twitter
LinkedIn