U KOŠUN-u realizirano 36 radionica iz STEM područja

U sklopu projekta „Ready STEM Grow“ realizirano je 36 radionica za učenike iz područja STEM-a od ukupno predviđenih 60 radionica. Radionice za učenike održale su učiteljice Katoličke osnovne škole u Novskoj od kojih je svaka od njih provela po šest radionica u pojedinim razredima.

Učitelji su prošli kroz niz edukacija iz područja STEM-a te su naučeno znanje i inovativne ideje prenijeli na provedbu radionica s učenicima. Učenici su sudjelovanjem na radionicama iz raznih područja STEM-a te su usvojili novo znanje i pokazali koliko su vješti u usvajanju novih sadržaja. Kroz razne pokuse i aktivnosti učiteljice su nastojale učenike što više privući na znatiželju i potaknuti ih na razmišljanje.

Učiteljice su pripremile razne teme koje su povezale sva područja STEM-a i time uklopile sav važan sadržaj kroz provođenje pokusa s učenicima. Kroz evaluaciju na kraju svake održane radionice, učiteljice su dobile pozitivne povratne informacije.

Na jesen slijede preostale radionice koje će održati vanjski suradnici te učitelji fizike i kemije. Do kraja projekta, također su planirane razne STEM aktivnosti na kojima će učenici moći sudjelovati te time obogatiti svoje znanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn