Učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj po prvi puta sudjelovali u Školi u prirodi

Učenici trećeg i četvrtog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su u višednevnoj terenskoj nastavi Škole u prirodi od 12. do 15. lipnja tijekom koje su obišli dio Istre, Gorskog kotra i Rijeku. Ovogodišnja Škola u prirodi bila je od velikog značaja budući da je organizirana po prvi puta otkako djeluje ova mlada Škola.

U ponedjeljak 12. lipnja, učenici su u pratnji svojih učiteljica Marije Horvat, Jelene Leko i Dajane Melnik, započeli svoje putovanje prema Istri. Nakon obilaska gradića Roča, Huma i Motovuna uputili su se u turističko naselje Lanterna kod Poreča gdje su bili smješteni.

Sljedeća dva dana bila su rezervirana za obilazak Pule i okolice. Učenici su posjetili JU Kamenjak gdje su ponovili o važnosti očuvanja okoliša.

Obilazeći Amfiteatar, vodič Ivan dočarao je i pobliže objasnio učenicima kako je izgledao život u rimsko doba. U Aquariumu Pula učenici su vidjeli različite životinjske vrste koje žive u našem moru, ali i neke koje možemo vidjeti samo u tropskim morima. Više o zvijezdama i planetima čuli su u zvjezdarnici Monte Zaro. Osim edukativnih sadržaja učenici su uživali i u zabavnim sadržajima, kupanju u moru, igranju igara te bodrenju hrvatske nogometne reprezentacije.

Zadnji dan terenske nastave, 15. lipnja, nakon panoramskog obilaska Rijeke i njezinih znamenitosti, učenici su se trsatskim stubama uputili prema franjevačkom Svetištu Majke Božje Trsatske, gdje su osim crkve obišli i ostatke srednjovjekovnog grada Trsata. Obilaskom Fužina i špilje Vrelo završena je višednevne terenske nastave, nakon čega su se svi zajedno uputili prema Novskoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn