Misa zahvalnica na završetku nastavne godine

Na svršetku nastavne godine ravnatelj Krunoslav Juraković predvodio je 21. lipnja 2023. u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Novskoj zahvalno euharistijsko slavlje – “Te Deum” za učenike i djelatnike Katoličke osnovne škole u Novskoj. Na svetoj misi sudjelovali su i predstavnici roditelja pojedinih razreda.

U homiliji, ravnatelj Juraković potaknuo je učenike da zahvale Bogu za svako dobro koje su primili i doživjeli u ovoj nastavnoj i školskoj godini u školi i obitelji. Osvrćući se na ulomak iz Druge Pavlove poslanice Korinćanima o oskudnoj i obilatoj sjetvi i žetvi, kazao je kako u životu uvijek valja činiti dobro jer se dobro dobrim vraćam. „U smislu učenja i života u školi, to bi značilo da učitelj uvijek treba u učenicima sijati znanje i istinske vrednote koje od Boga dolaze, a učenici težiti novim znanjima i razvijanju svojih sposobnosti, vještina i talenata kako bi sve zajedno donosilo obilat rod“, kazao je ravnatelj. Poručio je da postoji i druga strana medalje, a ono se odnosi na „oskudno sijanje“ – na trenutke lijenosti i drugih sebičnosti koje imaju svoje posljedice te da ih se treba kloniti. Pozvao je učenike da dok zahvaljuju Bogu za svako dobro u ovoj školskoj godini, također, zahvale svojim učiteljicama i učiteljima koji su im, osim prenošenja znanja, bili ponekad i kao majka i kao otac i kao sestra i kao brat. Naglasio je da je to pristup koji se njeguje u katoličkoj školi u kojoj se nastoji učenika promatrati ne kao neki broj, nego kao osobu koju je Bog stvorio i postavio na nečiji put. Na kraju homilije, ravnatelj je potaknuo učenike da oproste jedni drugima ako imaju što za oprostiti kako bi u miru i radosti proveli ljetni odmor, a potom su svi zajedno uputili Isusu zahvalu govoreći: „Hvala ti, Isuse Kriste!“

Pri svršetku svete pričesti sudionici svete mise otpjevali su himan »Tebe Boga hvalimo«, a nakon toga ravnatelj je uputio riječi zahvale svim djelatnicima i prisutnim roditeljima za njihov doprinos u radu Katoličke osnovne škole u Novskoj, a učenicima poželio ugodno i blagoslovljeno provedeno vrijeme ljetnog odmora.

Facebook
Twitter
LinkedIn