Održan susret zborova 12 katoličkih osnovnih škola iz cijele Hrvatske

Nacionalni ured Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole u suradnji s Katoličkom osnovnom školom sv. Uršule u Varaždinu organizirao je u subotu, 13. svibnja smotru glazbenih i scenskih aktivnosti katoličkih osnovnih škola.

Okupilo se oko 400 djece zajedno s njihovim učiteljima i pratiteljima iz Zadra, Novske, Šibenika, Virovitice, Zagreba, Požege i Rijeke. Na smotri je nastupio i zbor Katoličke osnovne škole u Novskoj pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Katarine Marić. Predstavili su se s dvije pjesme: „Kao košuta“ i „Bog je moj Spasitelj“.

Susret je počeo misom u varaždinskoj katedrali koju je slavio preč. Damjan Koren, ravnatelj biskupijskog Ureda za katoličke škole, u zajedništvu s preč. Franjom Biškupom, duhovnikom Katoličke osnovne škole u Varaždinu. U molitvi vjernika, u ime Škole, sudjelovala je učenica Laura Božić iz šestog razreda.

Nakon mise sve je okupljene pozdravila ravnateljica varaždinske škole s. Damjana Mihaela Barbarić te Danijel Holeš, tajnik Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, nakon čega je počela smotra zborova te dramskih i recitatorskih skupina 12 katoličkih osnovnih škola. Program smotre koordinirao je učitelj glazbenog Višeslav Jaklin koji je s čitavim timom domaćina učinio da se slavlje mise i zajedništvo molitve i pjesme nastavi i kroz program predstavljanja pojedinih škola. Domaćini su nakon smotre za sve u dvorištu škole pripremili okrjepu i druženje za svoje goste.

Facebook
Twitter
LinkedIn