Osvojeno drugo mjesto u natjecanju iz Vjeronauka na hodočašću osnovnoškolaca u Voćinu

U subotu 6.svibnja 2023. godine održano je već tradicionalno Hodočašće osnovnoškolske djece i ministranata Gospi Voćinskoj. Ove godine, na hodočašću je sudjelovalo i pedesetak učenika 4., 5., i 6.razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj predvođeni ravnateljem Krunoslavom Jurakovićem, vjeroučiteljicom Katarinom Podkulabović te učiteljicama Helenom Buljan i Katarinom Marić.

Službeni dio programa započeo je sakramentom pomirenja, a nastavio se središnjim dijelom hodočašća, svetom misom, koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s još tridesetak svećenika. Nakon svete mise započeo je neslužbeni dio programa – vjeronaučni kviz znanja i sportske igre. Učenici naše škole, Mihael Bagarić, Petar Bagarić, Katja Lukanović i Roko Milašinović, činili su jednu od ekipa koje su se natjecale u kvizu znanja.

Ovogodišnja tema kviza bila je “Bl. Jula Ivanišević i susestre – životi mučeništvo”. Nakon četiri kruga natjecanja naša ekipa zauzela je odlično drugo mjesto. Za njima ni malo nisu zaostajali ni sportaši koji su se natjecali u različitim sportskim igrama: nogomet, graničar, povlačenje konopca, skakanje u vrećema itd.

Na kraju programa, biskup Antun zahvalio je svima na sudjelovanju, a učenicima koji su osvojili prva tri mjesta u kvizu znanja podijelio je prigodne darove. Zahvalni Bogu na daru zajedništva s drugima veselimo se susretu i sljedeće godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn