Radionice o domaćinstvu – učenici su naučili osnove šivanja

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, u sklopu projekta „Sam svoj majstor“ koji se financira iz Zaklade “Hrvatska za djecu”, održane su dvije radionice domaćinstva pod nazivom „Kroz ušicu igle“ s ciljem podučavanja učenika osnovnim životnim aktivnostima i samostalnostima namijenjene učenicima te njihovim roditeljima. Voditeljica radionica bila je Gordana Grabovac, diplomirani inženjer tekstilne tehnologije, koja je kasnije završila i bibliotekarstvo. Na početku radionice, prisutne učenike i njihove roditelje pozdravila je voditeljica projekta Tina Grubanović. Na radionici domaćinstva sudjelovali su učenici drugog i trećeg razreda zajedno sa svojim roditeljima.

Nakon nekoliko riječi o projektu te uvodne molitve, voditeljica projekta je najavila i predstavila voditeljicu radionice Gordanu Grabovec te je istaknula roditeljima kako će učenici imati priliku savladati osnove šivanja te sami ukrasiti svoju vrećicu za papuče koju će po završetku ponijeti kući.

Uvodni dio prve radionice započeo je upoznavanjem pribora za šivanje. U sklopu projekta je nabavljena je kutija za šivanje unutar koje se nalazi razan pribor za šivanje. Voditeljica radionice je upoznala sve prisutne s priborom koji se nalazi u kutiji te im pojasnila čemu služi te kako se koristi. Učenici su potom uz pomoć roditelja i detaljnih uputa voditeljice radionice na danom materijalu za vježbanje napravili i upoznali se s raznim vrstama šavova te su napravili svoj prvi porub.

U drugoj su radionici učenici dobili zadatak osmisliti na koji način će ukrasiti svoju ukrasnu vrećicu. Uz ponuđene perlice, razne trakice i gumbiće učenici su uz pomoć svojih roditelja prenijeli svoje ideje i izradili osmišljene motive na vrećicama za papuče.

Kroz stručno vodstvo, ugodnu atmosferu i društvo učenici su naučili nešto novo te su ponijeli unikatan proizvod iz svoje zbirke kreativnih inspiracija.

Ova je vijest izrađena uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj ove vijesti u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Facebook
Twitter
LinkedIn