Ponovno uspješna korizmena akcija prikupljanja namirnica za siromašne

Ovih dana, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, završena je korizmena karitativna akcija prikupljanja namirnica i potrepština za siromašne i potrebite. U utorak, 28. ožujka, predstavnici učenika, pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Podkulabović, dostavili su prikupljene namirnice župnim caritasima Župe sv. Luke evanđeliste u Novskoj i Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Prilikom posjeta spomenutim novljanskim župama susreli su se s njihovim župnicima Milanom Vidakovićem i Krunoslavom Jurakovićem koji su zahvalili Katoličkoj školi, njezinim djelatnicima, učenicima i roditeljima na plemenitoj akciji kojom su posvjedočili svoju ljubav i blizinu prema onima koji su u potrebi. Poručili su da će uoči Uskrsa dostavljene namirnice biti predane potrebitima zajedno s ostalim namirnicama i potrepštinama koje su navedeni caritasi prikupili donacijom župljana u ovom korizmenom vremenu.

Župnici su, također, istaknuli da se na razini Novljanskog dekanata trenutno provodi projekt Caritasa Požeške biskupije koji, putem Fonda europske pomoći za najpotrebitije, pomaže mnogim obiteljima u župama u Novskoj, Rajiću, Jasenovcu, Lipovljanima i Međuriću.

Ovim putem, još jednom, zahvaljujemo svim učenicima, njihovim roditeljima i obiteljima, koji su se i ove korizme rado uključili u spomenutu karitativnu akciju koju Škola tradicionalno provodi uoči Uskrsa.

Facebook
Twitter
LinkedIn