Zanimljiva radionica o kakvoći meda kao uvod u KOŠuN-ov STEM laboratorij

U sklopu projekta “Ready Stem Grow” koji je financiran iz EGP financijskog mehanizma i Državnog proračuna RH održana je deveta edukacija za djelatnike Katoličke osnovne škole u Novskoj. Edukaciju u trajanju od tri sunačana sata je održao prof.dr.sc. Dražen Lušić pod nazivom Sigurnost i kvaliteta meda. Predavač je polaznike edukacije nastojao upoznati i približiti im svojstva meda počevši edukaciju kroz kušanje četiri različite vrste meda.

Polaznici su kroz kušanje meda dobili vrlo širok spektar vidljivih, mirisnih, mirisno – okusnih te taktilnih svojstava. Profesor Dražen Lušić je na zanimljivim činjenicama i primjerima pokazao na koji se način sve može proučiti kakvoća i podrijetlo uniflornih i multiflornih medova. U završnom dijelu edukaciju sudionici su pogledali videozapis gdje se pokazalo koliko se (ne)medova prodaje na tržištu, a da to nisu.

Ovom radionicom, učitelji Katoličke osnovne škole u Novskoj upoznali su se s temeljnim značajkama o kakvoći meda, a ujedno je to uvod u korištenje školskog STEM laboratorija koji će biti uspostavljen kroz navedeni projekt nabavom vrijedne opreme i osposobljavanjem za korištenje istoga.

Facebook
Twitter
LinkedIn