Održana radionica za učenike „Danas mali, sutra veliki majstori“

U utorak, 17. siječnja, u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj, održana je prva radionica za učenike i roditelje u sklopu projekta “Sam svoj majstor” koju financira Zaklada “ Hrvatska za djecu”. Na samom početku radionice, koordinatorica projekta Tina Grubanović pozdravila je učenike i njihove roditelje te predstavila učiteljicu tehničke kulture Zrinku Šimičić koja je, potom, provela radionicu s učenicima i njihovim roditeljima. Nakon kratkih uputa, uz pomoć roditelja, učenici su počeli s izvršavanjem zadanog zadatka. Zadatak je bio izrada kućice. Bilo je potrebno od šperploča izrezati dijelove kućice uz pomoć Hobby stroja, izbrusiti ih, te dobivene dijelove zalijepiti uz pomoć drvofiksa. Učenici i njihovi roditelji vrlo uspješno su izradili spomenute kućice.

U sklopu projekta su predviđene još četiri radionice iz područja tehničke kulture s elementima STEM područja na kojima će učenici kroz različita područja (modelarstvo, konstruktorstvo, robotika, automatika i dr.) izrađivati ukrasne i uporabne predmete. Učenici će, uz podršku roditelja, vježbati strpljivost pri radu, kritičko promišljanje i zaključivanje. Radionice će doprinijeti razvoju proaktivnog stava djece pri traženju rješenja te će naučiti izražavati svoje mišljenje. Zanimljive, zabavne te poučne radionice rezultirat će razvojem vještina složenih zadataka i izazova te upoznavanjem djece sa znanstvenim radom koji je važan za sve poslove na području prirodnih i društvenih znanosti.

Ova je vijest izrađena uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj ove vijesti u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu”.

Facebook
Twitter
LinkedIn