Božićni blagoslov škole, učenika i djelatnika

Nakon povratka s božićnog odmora učenika, u četvrtak, 12. siječnja 2022., u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj održano je slavlje božićnog blagoslova za sve učenike i djelatnike škole. Slavlje blagoslova predvodio je ravnatelj Krunoslav Juraković. Na početku obreda, školski zbor otpjevao je pjesmu Isus dolazi.

U kratkom razgovoru, ravnatelj je podsjetio sve na važnost Božjeg blagoslova u vjerničkom životu, a napose u učenju i poučavanju istinskih vrednota. Potom je uslijedila blagoslovna molitva u kojoj su svi okupljeni molili za sve učenike, njihove obitelji te sve djelatnike katoličke škole.

Po završetku obreda ravnatelj je zahvalio svima okupljenima na sudjelovanju u ovome slavlju te poželio puno uspjeha u drugom odgojno-obrazovnom razdoblju ove školske godine kazavši da Božji blagoslov u svojoj punini djeluje onda kada čovjek uloži sve svoje snage u neko dobro djelo.

Potaknuo je učenike da dadnu sve od sebe u učenju i da će, praćeni Božjim blagoslovom, biti nagrađeni. Svim učenicima je uručena sličica svete obitelji s tekstom molitve za vlastitu obitelj koju su učenici ponijeli svojim kućama.

Facebook
Twitter
LinkedIn