Projekt „Ready-STEM-Grow“ – četvrta edukacija za učitelje katoličkih osnovnih škola Požeške biskupije

U srijedu, 4. siječnja – u sklopu projekta „Ready-STEM-Grow“ koji se financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a čiji je nositelj Požeška biskupija – u prostoru Katoličke osnovne škole u Virovitici održana je četvrta edukacija za učitelje i druge odgojno – obrazovne djelatnike katoličkih osnovnih škola iz Požege, Novske i Virovitice pod nazivom „Darovitost djece – osobine, potrebe i rad s darovitom djecom“.

Na početku edukacije Ivan Mikolić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici, pozdravio je voditelje edukacije, Tomislava Goldina i Bojana Branisavljevića iz udruge “Vjetar u leđa”, te sve prisutne djelatnike Katoličkih osnovnih škola.

Edukatori su u prvom dijelu edukacije učitelje upoznati sa specifičnim osjetljivostima darovite djece, koja ponašanja ukazuju na potencijalnu darovitost kod djece te su sudionicima nastojali osvijestiti kompleksnost pojma darovitosti kroz nekoliko najpoznatijih pristupa.

U drugom dijelu učiteljima su prikazani različiti izvori informacija potrebnih za kvalitetnu identifikaciju darovitosti. Edukatori su naveli neke od najčešće korištenih psihologijskih testova, testova znanja, upitnika te drugih alata za procjenu opće inteligencije, specifičnih sposobnosti i kreativnosti.

U završnom dijelu sudionicima je pružena prilika za iskustveno učenje kroz primjenu određenih instrumenata za procjenu različitih aspekata darovitosti. Edukatori su nastojali osnažiti i potaknuti sudionike na sam proces započinjanja identifikacije darovite djece.

Facebook
Twitter
LinkedIn