Adventska akcija prikupljanja namirnica za potrebite

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, već tradicionalno, u vremenu došašća, provodi se školska akcija prikupljanja namirnica i higijenskih potrepština za potrebite i siromašne pod nazivom “Kila – litra”.

I ove godine u akciju prikupljanja uključili su se svi učenici, njihovi roditelji i djelatnici Škole. Po završetku prikupljanja, 15. prosinca, predstavnici učenika, pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Podkulabović i tajnika Škole Josipa Šiška, dostavili su namirnice i druge potrepštine u Caritase novljanskih župa: sv. Luke evanđelista i bl. Alojzija Stepinca.

Prilikom posjete župnim Caritasima, učenike su dočekali župnici spomenutih župa Milan Vidaković i Krunoslav Juraković koji su ih pozdravili te zahvalili Školi za ovu plemenitu akciju u kojoj se svjedoči karitativna osjetljivost za one koji oskudijevaju u osnovnim stvarima za život.

Na taj način svjedoči se Isusova ljubav prema siromašnima i napuštenima, zaključili su u razgovoru. Naglasili su kako će dostavljene namirnice i higijenske potrepštine, zajedno s ostalim darovima vjernika, biti uručene korisnicima Caritasa u vremenu uoči Božića. U obje župe, susret je nastavljen u kratkom ugodnom razgovoru te su učenicima, u znak zahvale, podijeljeni prigodni darovi.

Facebook
Twitter
LinkedIn