Održana Adventska duhovna obnova djelatnika Katoličke osnovne škole u Novskoj

U pripravi za svetkovinu Božića, 2. prosinca, u prostorima Dominikanskog samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu, održana je Adventska duhovna obnova djelatnika Katoličke osnovne škole u Novskoj. Duhovnu obnovu predvodio je je prof. dr. sc. Mario Cifrak, pročelnik Katedre Svetog pisma Novog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon uvodnih riječi pozdrava ravnatelja Krunoslava Jurakovića, uslijedilo je duhovno razmatranje prof. Cifraka na temu molitve Očenaš.

U drugom dijelu susreta, u samostanskoj kapeli, održano je slavlje pokorničkog bogoslužja, a potom i euharistijsko slavlje. Prije početka svete mise, sve prisutne pozdravio je prior samostana o. Ante Gavrić te je predstavio povijest samostana.

Jednako tako sve djelatnike pozdravio je i profesor Alojz Ćubelić koji je sudjelovao u organizaciji duhovne obnove. Po završetku cijelog susreta, ravnatelj Krunoslav zahvalio je profesoru Cifraku na održanoj duhovnoj obnovi, a prioru Gavriću i profesoru Ćubeliću na gostoprimstvu i organizaciji. Susret je završio zajedničkim objedom i druženjem u prostorima samostana.

Facebook
Twitter
LinkedIn