Osvojena glavna nagrada u povodu Europskog dana jezika

Europski dan jezika koji se održavao krajem mjeseca rujna ove godine, učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj obilježili su na kreativan i zanimljiv način oslikavanjem kišobrana. Osvješćujući važnost svakog pojedinačnog jezika, prisjećajući se važnih činjenica o istome, učenici su na crne kišobrane protezali simbole i citate na stranim jezicima, ali i na materinskom jeziku.

Hrvatski, engleski, njemački i latinski jezik su učenici četvrtog, petog i šestog razreda dočarali na jedan poseban način, stvarajući unikatne slike na kišobranima kojima će se uvijek moći poslužiti. Svaki je jezik jedinstven, pa tako i svaki kišobran.

Kao što čovjeku zatreba kišobran u promjenjivim vremenskim uvjetima, tako nerijetko zatreba i strani jezik u različitim životnim situacijama. Pod mentorstvom svojih učiteljica, Helene Buljan, Ivone Šarić, Tajane Ančurovski i Ivane Barić učenici su se pokazali kao pravi mali umjetnici. Svoje radove prijavili su na natječaj izdavača Profil Klett povodom Europskog dana jezika te su osvojili glavnu nagradu, a to je godišnja pretplata na novu, digitalnu knjižicu Oxford Reading Club uz prigodne majice.

Čestitamo našim kreativcima i njihovim učiteljicama mentoricama!

Facebook
Twitter
LinkedIn