Proslava Biskupijskog dana i Dana katoličkih škola o 25. obljetnici Požeške biskupije

O 25. obljetnici Požeške biskupije, 24. rujna 2022. održan je u Požegi Biskupijski dan na kojem su se okupili svi oni koji u ovoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola. Taj je dan ujedno proglašen i Danom katoličkih škola Požeške biskupije.

Učenici i djelatnici pet biskupijskih katoličkih škola svoj su program imali u prostorima Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije te su jedni drugima predstavili posebnosti svojih škola. U ime Katoličke osnovne škole u Novskoj, svojim recitatorskim i glazbenim točkama predstavile su se učenice Tena Jež (6. r.) i Rafaela Mitrović (5. r.). Učenici su se, također, mogli okušati u interaktivnom kvizu znanja.

Svi sudionici Biskupijskog dana okupili su se potom u požeškoj Katedrali na središnji događaj – euharistijsko slavlje koje je predvodio biskup Antun Škvorčević. Nakon homilije pojedini voditelji pastoralnih povjerenstava i drugih tijela Požeške biskupije predali su dijecezanskom biskupu prijedloge Odluka Biskupijskog dana s programom pastoralnog djelovanja, temeljena na sinodskom savjetovanju i njihovu dosadašnjem radu.

Po završetku misnog slavlja ravnatelji biskupijskih katoličkih škola, predali su biskupu Antunu prigodan poklon prigodom njegova srebrnog biskupskog jubileja – misnicu, u čijoj su kupovini sudjelovali svi djelatnici spomenutih škola.

Nakon svete mise u dvorištu Odgojno-obrazovnog centra upriličen je kratki koncert duhovne glazbe na kojemu su nastupili sastavi “Vita nova” iz Pakraca i “Julini” iz Starog Petrovog Sela. Program je završio sportskim igrama za učenike, a neke od disciplina bile su trčanje, povlačenje užeta, skakanje u vreći i druge.

Facebook
Twitter
LinkedIn