Posjet Posjetiteljskom centru Repušnica u Parku prirode Lonjsko polje

U utorak, 31. svibnja, učenici i učitelji Katoličke osnovne škole u Novskoj, u sklopu izvanučioničke nastave, posjetili su Park prirode Lonjsko polje i njezin Posjetiteljski centar Repušnica.

Prije dolaska u Repušnicu, posjetili su župnu crkvu Blažene Djevice Marije Snježne u Kutini gdje ih je dočekao župni vikar Ivan Kuzmić koji je predstavio povijest Župe i njezine crkve.


Po dolasku u Posjetiteljski centar u Repušnici, učenike i učitelje dočekale su djelatnice Parka prirode Željka Kušan, Mirela Kovačević i Vedrana Borić koje su izrekle riječi pozdrava i dobrodošlice te predstavili program izvanučioničke nastave. Potom je uslijedila šetnja do nove promatračnice – vidikovca „Ptica kosac“ izgrađene u obliku istoimene ptice, a putem se govorilo o autohtonim pasminama i retenciji.

Učenici su razgledali pašnjake te načine na koji je osmišljena obrana od poplava toga područja. S promatračnice „Ptice kosac“ koja je smještena na odmorištu „Jame“, a udaljena oko 2 kilometra od Prijemnog centra, učenici su upoznali ptice koje se mogu uočiti u tom dijelu parka te, također, druge životinje koje se uočavaju duž pašnjaka.

Po povratku u Prijemni centar, uslijedio je zajednički objed i druženje uz igru, sportske aktivnosti, kreativne radionice i zabavu.

Facebook
Twitter
LinkedIn