Sportski dan 2022.

U petak, 20. svibnja 2022., u popodnevnim satima, na otvorenom gradskom prostoru ispred Sportske dvorane u Novskoj, održan je Sportski dan Katoličke osnovne škole u Novskoj. Sportski dan organiziran je u sklopu projekta Katoličke škole pod nazivom „KOŠUN za sretnu obitelj 2“ sufinanciranog od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“. Na spomenutom događaju, uz djelatnike Škole, okupili su se i svi učenici u zajedništvu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama te drugi zainteresirani posjetitelji.

Na početku je susreta sve okupljene pozdravio ravnatelj Krunoslav Juraković poželjevši svim sudionicima puno sreće i uspjeha u organiziranim igrama. Naglasio je da je smisao ovog događaja izgrađivanje međusobnog zajedništva djece i roditelja, a što se posebno ostvaruje kroz sport i igru. Potom je predstavljen organizacijski tim učitelja koji su osmislili i vodili igre: Marinela Babić, Dejan Dragić, Filip Đilas i Marko Musić. U organizaciju Dana bili su uključeni i svi ostali djelatnici škole. Nakon toga, učenici i roditelji, podijeljeni u više skupina i ekipa natjecali su se u sljedećim igrama: gađanju mete lopticama, kuglanju, povlačenju konopa, skakanju u vrećama, nogometu te raznim poligonima s preprekama. Po završetku natjecateljskog dijela, uslijedilo je proglašenje pobjednika, a zatim je odigrana igra graničara između ekipe roditelja i učitelja.

Svi učenici nagrađeni su majicama i ruksacima za sportsku obuću na kojima je naznačen logo projekta „KOŠUN za sretnu obitelj 2“. Cjelokupni program su animirali učiteljica Marinela i ravnatelj Krunoslav. Susret je nastavljen u međusobnom druženju na pripremljenom domjenku u prostoru Katoličke škole.

Više fotografija pronađite u fotogaleriji.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Zaklade “Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade “Hrvatska za djecu“.

Facebook
Twitter
LinkedIn