Učenici četvrtog i petog razreda na radionicama o pravilnom sortiranju otpada

U povodu obilježavanja minuloga Dana planeta Zemlje i terenske nastave pod nazivom „Tlo“, u ponedjeljak, 16. svibnja, učenici četvrtog i petog razreda, pod vodstvom učiteljice razredne nastave Marije Horvat i učiteljice Prirode Valentine Jugović, posjetili su novljansko odlagalište otpada i reciklažno dvorište “Kurjakana”. Ondje ih je dočekala i pozdravila rukovoditeljica gospodarenja otpadom Ana Domitrović.

Predavanje i radionice o pravilnom sortiranju otpada bile su izuzetno zanimljive i vrlo poučne. Nakon radnog dijela terenske nastave, učenici su imali priliku samostalno prodati plastične i staklene boce te limenke koje su donijeli od kuće, a s dobivenim novcem su se, po povratku u Novsku, počastili sladoledom u slastičarnici u središtu grada.

Na taj način su učenici, uz razvijanje ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi, razvijali i poduzetnički duh, ali i financijsku pismenost te im je to iskustvo bilo izuzetno zanimljivo. Po završetku aktivnosti, spomenute učiteljice posvjedočile su da i ovaj izlazak iz škole te povezivanje se s raznim institucijama na lokalnoj razini, uz stjecanje novih znanja iskustvenim učenjem, je ono što Katoličku školu čini izuzetnom i posebnom. Ovakvi oblici nastave, razvijat će se i nastaviti i u narednom vremenom u Katoličkoj školi.

Facebook
Twitter
LinkedIn