Dan duhovnih zvanja

Na Nedjelju Dobrog Pastira, četvrtu po redu u uskrsnom vremenu, proslavljen je 59. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. U tom tjednu, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, 12. svibnja, obilježen je Dan duhovnih zvanja koji je organizirala vjeroučiteljica Ivana Vašara. Tom prigodom, školu su posjetili svećenik Robert Medved, župni vikar u Župi sv. Luke evanđelista u Novskoj i časna sestra M. Kristina Injić, redovnica Družbe Kćeri Milosrđa iz novljanskog samostana iste Družbe koji su učenicima progovorili o svom duhovnom pozivu.

Na početku susreta, svi nazočni zapjevali su Psalam 23. koji govori o Gospodinu koji je Pastir, a potom je riječi pozdrava uputio ravnatelj Krunoslav Juraković. Nakon toga, svećenik Medved i časna setra Injić posvjedočili su o svom duhovnom pozivu i životu. Kazali su da, također, rade u školama s djecom i mladima, i to časna sestra Kristina u Srednjoj školi Novska, a župni vikar Robert u Osnovoj školi Novska.

Govorili su o svom životnom putu, od djetinstva i adolescencije pa do odluke da se odazovu Božjem poziv na posvećeni život. Istaknuli su da je duhovni poziv, prije svega, Božji dar i milost te da se u korijenu svakoga poziva nalazi Bog koji k sebi poziva čovjeka da ga slijedi. Pozvali su, stoga, učenike da slijede svoje srce i otvore se svakom pozivu na koji ih Bog poziva.

Na kraju susreta, vjeroučiteljica Ivana zahvalila je gostima na dolasku i riječima koje su uputili učenicima, a zatim su svi zajedno izmolili molitvu za duhovna zvanja te zapjevali prigodne pjesme.

Facebook
Twitter
LinkedIn