Učenici Katoličke škole u Novskoj na hodočašću osnovnoškolaca u Voćinu

Učenici osnovnih škola i ministranti Požeške biskupije tradicionalno su 7. svibnja, prvu subotu u mjesecu svibnju, hodočastili u biskupijsko marijansko svetište Gospe Voćinske.

Na hodočašću su predstavnički sudjelovali i učenici od trećeg do petog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj predvođeni ravnateljem Krunoslavom Jurakovićem. Isto tako, određeni broj učenika, među ostalima, hodočastili su u organizaciji novljanskih župa sv. Luke evanđeliste i bl. Alojzija Stepinca. Po dolasku u Voćin, učenici su obišli lik Gospe Voćinske, razgledali župnu crkvu te uređeni vanjski prostor svetišta.

Program je počeo pokorničkim bogoslužjem i sakramentom pomirenja. Središnji dio hodočašća bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s Ivicom Žuljevićem, upraviteljem Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije, rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Željkom Faltakom, odgajateljem Josipom Đurinom, i drugim svećenicima koji su dopratili hodočasnike.

Nakon svete mise, na kongresnom prostoru uslijedio je tradicionalni Vjeronaučni kviz znanja, u kojem se natjecalo 13 ekipa, dok su se ostala djeca okušala u raznim sportskim i društvenim igrama koje je za njih pripremila skupina vjeroučitelja.

Facebook
Twitter
LinkedIn