Korizmena karitativna akcija

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj završena je korizmena karitativna akcija prikupljanja različitih namirnica i potrepština za siromašne i potrebite.

Po završetku prikupljanja, u utorak 6. travnja, predstavnici učenika, predvođeni ravnateljem Krunoslavom Jurakovićem i vjeroučiteljicom Ivanom Vašarom, dostavili su prikupljene namirnice Caritasu Župe sv. Luke evanđeliste u Novskoj i Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Tom prigodom, u Župi sv. Luke evanđeliste susreli su se sa župnikom Milanom Vidakovićem koji je zahvalilo Katoličkoj školi na plemenitoj akciji kazavši kako će volonteri karitativnih skupina uoči Uskrsa podijeliti dostavljene namirnice deset siromašnim obiteljima na području župe. Istaknuo je da su se ovih dana volonteri župne karitativne skupine aktivno angažirali u prikupljanju dovoljnog broja namirnica za sve potrebite.

U Župi bl. Alojzija Stepinca, namirnice i potrepštine dostavljene su pred oltar u župnoj crkvi kako je to ondje običaj u korizmenom vremenu. Ravnatelj Krunoslav, koji je ujedno i pastoralni suradnik u spomenutoj župi, prenio je učenicima pozdrave i riječi zahvale župnika Perice Matanovića kazavši da će Caritasovi volonteri u narednim danima obići mnoge obitelji na području župe i uručiti im pakete. U župnu korizmenu akciju prikupljanja namirnica uključili su se i mnogobrojni župljani koji su u korizmenim danima prije svetih misa pred oltar donosili svoj dar.

Facebook
Twitter
LinkedIn