Proslava Papinog dana 2022.

U ponedjeljak, 11. ožujka, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, proslavljen je i obilježen Papin dan koji je na školskoj razini uvršten u Školski kurikul kao tematski dan. U toj prigodi, učenici svih razreda, zajedno sa svojim učiteljima u razrednoj i predmetnoj nastavi, kroz različite aktivnosti i radionice, i ove godine su ponovno utvrdili svoje poznavanje o papi Franji i njegovoj apostolskoj službi.

Tako su se prisjetili raznih poznatih događaja iz njegovog života te važnosti i značenja njegove službe kao nasljednika sv. Petra. Također su izrađivali zastavu Vatikana, gledali edukativne filmove o papama i Vatikanu, crtali i slikali lik Pape te sudjelovali u mnogim drugim likovnim i literarnim radovima. Obilježavanje je završeno zajedničkim fotografiranjem učenik i djelatnika Katoličke škole odjevenih u majice u bojama vatikanske zastave.

Ovogodišnja proslava i obilježavanje Papinog dana održava se po deveti put u spomen na devetu godinu od izbora Pape Franje na službu poglavara Katoličke Crkve. Posebnu pažnju u promicanju proslave Papinog dana u Hrvatskoj čini katolička crkvena organizacija pod nazivom „Križarska organizacija“ ili skraćeno „Križari.“

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn