Županijsko natjecanje mladih tehničara

U petak, 4. ožujka, u prostorima Osnovne škole Braće Bobetko u Sisku, održana je županijska razina 64. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske. Na spomenutom natjecanju, u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo, sudjelovao je i učenik petoga razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj Lovro Kadliček pod vodstvom učiteljice tehničke kulture i mentorice Zrinke Šimičić. Učenik Lovro ostvario je vrlo dobar rezultat osvojivši osmo mjesto u svojoj kategoriji.

Natjecanje mladih tehničara se provodi na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.

Organizatori i suorganizatori natjecanja su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, upravni odjeli županija i Grada Zagreba zaduženi za obrazovanje, osnovne škole, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture.

Facebook
Twitter
LinkedIn