Održana početna konferencija projekta „Zdraviji uz prirodu“

U srijedu, 19. siječnja, u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj, održana je početna konferencija projekta “Zdraviji uz prirodu” čiji je nositelj Odred izviđača “Zelena patrola” Rajić. Uvodnu riječ pozdrava uputila je predsjednica Udruge Ljiljana Tvorek koja je ukratko predstavila smisao i značenje spomenutog projekta. Potom je zahvalila partnerima u projektu: Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, Parku prirode Lonjsko polje te Gradu Novska. Na poseban način zahvalila je Razvojnoj agenciji grada Novske na suradnji u prijavi i pisanju projekta. Nakon toga, prisutnima na konferenciji obratili su se i predstavnici partnera u projektu ravnatelj spomenute Katoličke škole Krunoslav Juraković, zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić te predstavnica Razvojne agencije Mara Stipić Bagarić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je bespovratna sredstva projektu Udruge u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. iz sredstava Državnoga proračuna za 2021. godinu.

Cilj projekta je povećanje i pružanje mogućnosti djeci i mladima da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava, a uz skladan suživot s prirodom, steknu znanje, vještine te usvoje stavove o poboljšaju kvalitete života i ljudskog zdravlja.

Facebook
Twitter
LinkedIn