Dobitnici zlatnih diploma na natjecanju Dabar 2021.

Minuloga mjeseca studenoga održano je međunarodno online natjecanje računalnog razmišljanja i programiranja, poznatije pod nazivom „natjecanje Dabar“. U Hrvatskoj su organizatori natjecanja Udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra, uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Za spomenuto natjecanje u ovoj školskoj godini, na razini Katoličke osnovne škole u Novskoj, pripremali su se učenici četvrtih i petih razreda u sklopu dodatne nastave informatike, a pod vodstvom učiteljice informatike Marinele Babić. U pripremi za natjecanje, rješavali su razne informatičke i matematičke zadatke pri čemu su razvijali logičko razmišljanje pri rješavanju logičkih problema. Učenici su na natjecanju rješavali ispit od dvanaest zadataka, a u tome im je bilo ograničeno vrijeme na 40 minuta. Svi učenici koji su sudjelovali dobili su značku i diplomu „Dabar“, a učenici koji su ušli u 10% najboljih učenika na državnoj razini dobili su zlatnu diplomu. U ime Katoličke škole u Novskoj, zlatnu diplomu osvojili su, u kategoriji MiliDabar, učenik četvrtoga razreda Matej Sablić, a u kategoriji MikroDabar učenici petog razreda Lovro Kadliček i Štefan Šobak.

Ravnatelj Krunoslav Juraković čestitao je učiteljici Marineli i svim učenicima na sudjelovanju u natjecanju, a napose dobitnicima „zlatnih dabrova“ na njihovim ostvarenim rezultatima. Potaknuo je sve učenike da se i dalje odvaže redovito sudjelovati na različitim natjecanjima kako bi na taj način razvijali talente i vještine koje ime je Bog dao.

Facebook
Twitter
LinkedIn