Adventska karitativna akcija prikupljanja namirnica za siromašne

U Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj završena je adventska karitativna akcija prikupljanja različitih namirnica i potrepština za siromašne i potrebite.

Ove godine, spomenuta se akcija odvijala u suradnji s Caritasom Požeške biskupije te u sklopu biskupijske akcije pod nazivom „Adventski kalenDAR“. Prikupljanje namirnica započelo je na početku adventskog vremena, a u to su se uključili svi učenici i njihove obitelji te djelatnici škole.

Po završetku aktivnosti prikupljanja, u utorak 14. prosinca, predstavnici učenika od prvoga do petog razreda, predvođeni ravnateljem Krunoslavom Jurakovićem i vjeroučiteljicom Ivanom Vašarom dostavili su prikupljene namirnice Caritasu Župe sv. Luke evanđeliste u Novskoj i Župe bl. Alojzija Stepinca u Novskoj.

Tom prigodom susreli su se sa župnicima spomenutih župa Milanom Vidakovićem i Pericom Matanovićem koji su zahvalili Katoličkoj školi na plemenitoj akciji te posvjedočili kako će volonteri karitativnih skupina uoči Božića podijeliti dostavljene namirnice višebrojnim siromašnim obiteljima novljanskih župa.

Facebook
Twitter
LinkedIn