Obilježavanje blagdana sv. Nikole

U ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj učenike je na klupama dočekao prigodan dar svetoga Nikole. Tom prigodom održan je tematski dan o blagdanu svetog Nikole te su se učenici kroz različite radionice upoznali sa životom spomenutog sveca.

Stoga su učenici petoga razreda na satu hrvatskog jezika na svoj kreativan način pisali zanimljive pjesme o svecu te su svaku pjesmu likovno oslikali po vlastitoj mašti i želji.

Učenici četvrtog razreda oslikavali su čizmice grataž i origami tehnikoma, a učenici trećeg su razreda izrađivali čizmice od glinamola te od papira lik svetog Nikole. Učenici drugoga razred, uz likovno izražavanje, učili su i pjevali razne nikolinjske pjesme, dok su Učenici prvog razreda osmislili šarene čizmice, te uz pjevanje nikolinjskih pjesama, izrađivali lik sv. Nikole i njegovu mitru origami tehnikom.

U drugom dijelu obilježavanja, na poziv Turističke zajednice grada Novske, učenici prvoga i drugoga razreda, predvođeni svojim učiteljicama, posjetili su središnji gradski trg gdje su sudjelovali u organiziranom događaju i priredbi u čast ovome svecu.

Facebook
Twitter
LinkedIn