Održan stručni skup za tajnike katoličkih škola

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održan je 13. listopada 2021. u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole stručni skup za tajnike katoličkih osnovnih i srednjih škola. Za one koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na skupu organiziran je prijenos online preko ZOOM-a.

Susret je započeo molitvom a zatim je predstojnik Ureda Ivica Žuljević pozdravio prisutne, zahvalio im na dolasku te naglasio važnost zajedničkog djelovanja u katoličkim školama, međusobnog povezivanja, izmijene iskustava i izgrađivanja identiteta katoličkih škola jer tako škole postaju prepoznatljive u javnosti i društvu. Riječi pozdrava i dobrodošlice izrekao je i predavačicama. Gđa Terezija Marić iz Ministarstva pravosuđa i uprave održala je predavanje na temu Nova uredba o uredskom poslovanju, a nakon nje gđa Olivera Marinković na temu Aktualnosti u radu školskih ustanova u svezi pravih propisa te obvezama koje iz njih proizlaze i osvrt na prijedlog novog Statuta za katoličke škole.

U svom predavanju Terezija Marić upoznala je tajnike škola s promjenama i novitetima u novoj Uredbi o uredskom poslovanju, koja se u potpunosti treba implementirati do 1. siječnja 2023. U drugom dijelu susreta Olivera Marinković progovorila je o aktualnostima u radu školskih ustanova, osobito novim propisima s kojima se svakodnevno tajnici susreću. Predstavila je određene promjene i dopune iz nacrta novog Statuta za katoličke škole, koji će nakon provedene procedure u tijelima HBK, postati službeni Statut svih katoličkih škola. Stručni skup završio je zajedničkim druženjem uz domjenak.

Preuzeto s: Nacionalni ured za katoličke škole

Facebook
Twitter
LinkedIn