Izlet u Park prirode Lonjsko polje

Svi učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj proveli su pretposljednji nastavni dan, 17. lipnja, u Parku prirode Lonjsko polje u Krapju. Po dolasku u Krapje učenike i djelatnike dočekala je i pozdravila ravnateljica Parka Marija Kušmiš.

Prije polaska na „Stazu graničara“, djelatnica Parka Tajana Vidakušić predstavila je ukratko sadržaj Lonjskog polja te pripremljeni program. Uz stručno vodstvo nasmiješenih i ljubaznih voditeljica, učenici i djelatnici propješačili su spomenutom edukativnom stazom razgledavajući turopoljske svinje, slavonsko-srijemske podolce te razne vrste ptica u ornitološkom rezervatu Krapjeđol.

Po povratku u dvorište Parka u Krapju, učenici su, predvođeni stručnim voditeljicama, zaigrali natjecateljsku edukativnu igru kojom su ponovili sadržaje o biljnom i životinjskom svijetu Lonjskog polja. Nakon zajedničkog objeda i odmora, uslijedile su brojne sportsko-rekreativne aktivnosti te vožnja čamcima na solarni pogon.

Po završetku programa, ravnatelj Krunoslav Juraković izrazio je djelatnicima Parka zahvalnost za organizaciju izleta te iskazano gostoprimstvo. 

Posjetite fotogaleriju!

Facebook
Twitter
LinkedIn