Sportski dan 2021.

Dana 4. lipnja 2021. godine, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj obilježen je Sportski dan. Za razliku od prošle godine, ove su godine u „KošuN-ovom sportskom danu“ sudjelovali samo učenici i učiteljice, a održan je u gradskom parku nedaleko škole.

Igre su bile prilagođene dječjem uzrastu, a sudjelovanje u njima održano je u skladu s epidemiološkim mjerama. Stoga nije bilo međurazrednih natjecanja, nego je svaki učenik igrao unutar svoga razrednog odjela na kružnom postavljenom vježbalištu koje je osmislila učiteljica i voditeljica igara Jelena Čavlina, u zajedništvu s ostalim učiteljicama.

Tijekom igara vladala je pozitivna i natjecateljska atmosfera koju su stvorili sami učenici i učiteljice, zajedno s ravnateljem Krunoslavom. Učenici su zaigrali razne štafetne igre preciznosti i spretnosti, zatim postavljanja loptica na čunjeve, provlačenje ispod gume, gađanje čunjeva te igre s raznim oblicima skokova po ljestvama. Uz to, bilo je i igara s vijačama i obručima, a najzanimljivija igra koja se svima svidjela bila je štafetna igra „križić – kružić“.

Na završnom su dijelu održane igre graničar, izbijanac, badminton i nogomet.

Kroz igru i zabavu, učiteljice su učenicima osvijestili važnost kretanja i boravka na svježem zraku. Obilježavanje Sportskog dana završeno je druženjem uz prigodno osvježenje.

Više o svemu pogledajte u fotogaleriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn