„Odgoj za bolje sutra“ – Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja

U četvrtak, 13. svibnja, na svetkovinu Gospodinova Uzašašća, kao i prijašnjih godina, u našoj školi proslavljen je Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja. Ovogodišnja tema bila je „Odgoj za bolje sutra“. U povodu toga dana održane su prigodne kreativne radionice. Učenici prvoga razreda, pod vodstvom učiteljice Marije Horvat i vjeroučiteljice Ivane Vašare, utvrdili su svoje znanje o temelju katoličkog odgoja – da je svaki čovjek ljubljeno dijete Božje. Polazište toga našli su u evanđeoskom izvještaju o zajedništvu Isusa i djece te su likovno prikazali Božji odnos prijateljstva Isusa prema djece, a zatim su okušali svoje znanje u zanimljivom kvizu pod nazivom „Isus i djeca“.

Učenici drugoga razreda, predvođeni učiteljicom Jelenom Leko, oslikali su zastavice početnim slovom svog imena koje je ujedno bilo početno slovo jednih od vrednota katoličkog odgoja koje su i sami do sada iskusili u Katoličkoj školi (D – dobrota, M – marljivost, N – neustrašivost, M – mudrost). Osim toga, pisali su i svoja zapažanja na temu zašto vole svoju Katoličku školu. U nastavi Produženog boravka, predvođeni učiteljicom Katarinom Tahija, upoznali su se s raznim biblijskim citatima koji su povezani s katoličkim naukom i odgojem te su zajednički razmišljali o tome.

Trećaši su, zajedno s učiteljicom Marinom Pizerak, na kreativan način osmislili deset Božjih zapovijedi u obliku mobilnog uređaja, dok su četvrtaši s učiteljicom Ivanom Marušić izradili katoličku iskaznicu s najvažnijim podacima o svojoj školi. U izbornoj nastavi njemačkog jezika četvrtaši su, pod vodstvom učiteljice Marije Lucić, pomoću zadane pjesmice naučili na njemačkom jeziku molitvu Očenaš i pritom na istu temu izradili zanimljiv plakat.

Obilježavanje katoličkog odgoja i obrazovanja nastavit će se i u sljedećem tjednu pod nastavom Informatike. Proslavi Svjetskog dana katoličkog odgoja i obrazovanja pridružio se i Nacionalni ured HBK za katoličke škole u Republici Hrvatskoj koji je toga dana na početku nastave svim djelatnicima i učenicima katoličkih škola poželio sretan i blagoslovljen njihov dan.

Više o svemu pogledajte u fotogaleriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn