Upoznavanje hrvatskih nizinskih krajeva u sklopu integriranog nastavnog dana

Učenici četvrtog razreda, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Marušić, istraživačkim radom u skupinama upoznali su posebnosti hrvatskih nizinskih krajeva. Istraživali su o Parku prirode Lonjskom polju koji su nedavno posjetili u mjestu Krapje, zatim o Vučedolskoj jarebici i hrastu lužnjaku. Osvrnuli su se i na neke posebnosti grada Novske.

Tako su izradili vlastiti turistički letak koji prikazuje mjesta i sadržaje koje bi turisti svakako trebali posjetiti kada dođu u Novsku. U letku su izdvojili gradsku manifestaciju Lukovo te NOVsky – festival znanosti i umjetnosti, a od mjesta koje bi turisti trebali posjetiti u gradu i njegovoj okolici istaknuli su: Novljansko jezero, izvor Jelenja glava, novljanske župne crkve sv. Luke i bl. Alojzija Stepinca, Inkubator PISMO, Lukinu zagonetnu stazu, jezero Bajer u Bročicama, Park prirode Lonjsko polje, spomenik Kameni cvijet u Jasenovcu te druga mjesta.

U praktičnom radu okušali su se i u ulozi graditelja te je svaka skupina dobila tlocrte nekih poznatih građevina koje obilježavaju hrvatski nizinski kraj, a koju su potom izgradili pomoću kartona i papira. Za kraj ovog integriranog nastavnog dana, učenike je dočekala prava glazbena poslastica u izvedbi njihovog razrednog kolege i prijatelja Andrije Ježa koji je na svojoj tamburi odsvirao poznatu slavonsku pjesmu.

Izvedbu na tamburi pogledajte u videogaleriji ili na našem YouTube kanalu.

Facebook
Twitter
LinkedIn