Učenici četvrtog razreda posjetili Park prirode Lonjsko polje te zaigrali novu edukativnu igru

U četvrtak, 6. svibnja, učenici četvrtoga razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj, predvođeni svojom učiteljicom Ivanom Marušić, posjetili su Park prirode Lonjsko polje u mjestu Krapje te su tom prigodom sudjelovali na predstavljanju nove edukativne igre za djecu i mlade pod nazivom „Istraži životinjski svijet Lonjskog polja“.

Po dolasku u Krapje, učenike je dočekala i pozdravila ravnateljica Javne ustanove Parka Marija Kušmiš koja je iskazala radost što će upravo učenici Katoličke škole biti prvi posjetitelji Parka koji će zaigrati novu edukativnu igru. Potom im je poželjela ugodan boravak u Krapju te da pomoću nove igre prošire svoja znanja o životinjskom svijetu Lonjskog polja.

Potom su učenici, pod vodstvom djelatnika Parka, sudjelovali u različitim aktivnostima i radionicama, a pomoću nove igre i aplikacije saznali su mnoge korisne informacije o autohtonim životinjama koje se nalaze u Lonjskom polju te su osvijestili važnost njihove zaštite.

Spomenutu su inovativnu igru izradili Josipa i Kristijan Bencek, programeri Growa iz Novske koji su ovom igrom uz pomoć tableta „oživjeli“ dvadesetak virtualnih životinja.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Facebook
Twitter
LinkedIn