Misno slavlje na svetkovinu sv. Josipa

U petak, 19. ožujka, na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika Crkve, hrvatskoga naroda, obitelji i očeva, učenici i svi djelatnici Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su na misnom slavlju u prostorima Škole. Svetu je misu predvodio ravnatelj Krunoslav Juraković.

U svojoj je propovijedi ravnatelj Krunoslav je ukratko progovorio o svetosti sv. Josipa, a zatim je učenicima ispripovjedio priču Dan očeva autora Brune Ferrera. Priča je to o djevojčici školskoga uzrasta u čijem se razrednom odjelu obilježavao Dan očeva, a njezin je otac prerano preminuo. Zaplet priče govori o tome kako su svi ostali učenici u razredu predstavili svoje očeve koji su im bili u pratnji, a hrabra je djevojčica predstavila svojeg pokojnoga oca prema sjećanju koje je nosila o njemu.

Dok se djevojčica prisjećala kako ju je njezin otac volio, naučio voziti bicikl, vodio na sladoled te kako joj je za sve velike blagdane poklanjao ružu, svi su prisutni u razredu zatvorenih očiju promišljali o njezinim riječima. Djevojčica je svoju priču završila mislima da Nebo zapravo nije daleko, a u tom trenutku se na stolu pokraj nje čudesno pojavila crvena ruža kao znak da je njezin otac uvijek uz nju. U osvrtu na ispripovijedanu priču, Ravnatelj je završio propovijed mislima da je i sveti Josip pokazao svoju očinsku brigu za svoju obitelj te da po uzoru na njega i mi trebamo brinuti i iskazati ljubav jedni prema drugima.

Pri završetku misnog slavlja, Ravnatelj je svima čestitao svetkovinu sv. Josipa kojom se zaključuje Tjedan sv. Josipa u Katoličkoj školi, a na poseban je način čestitao imendan tajniku Josipu Šišku. Poručio je učenicima da kao najvažniju misao s ovoga slavlja ponesu istinu da u Nebeskom Ocu uvijek možemo pronaći bezuvjetnu ljubav i pomoć, napose u svim onim trenutcima naše vlastite nemoći i nemoći naših bližnjih. Zatim je svim učenicima darovana knjižica Pobožnost svetom Josipu kako bi se sve obitelji, na taj način, mogle uteći moćnom zagovoru ovoga sveca.

Facebook
Twitter
LinkedIn