Online susret i razgovor o zanimanjima roditelja

U okviru redovne nastave Prirode i društva učenici su proučavali i istraživali zanimanja ljudi, vrijednost rada i štednje, odnosno upravljanja zarađenim sredstvima. Nastavno na sadržaj istraživanja, u srijedu, 10. ožujka, imali su priliku online putem razgovarati s roditeljima prijatelja iz svojega razreda o njihovim zanimanjima.

Videopozivu su se odazvali ing. informatike i poslovni analitičar Dario Matacun, otac našeg učenika Marka Matacuna, zatim policajka Martina Milašinović, majka učenika Roka Milašinovića i prodavačica Finka Jolić, majka učenika Nikole Jolića.

U zanimljivim razgovorima, spomenuti su roditelji učenicima predstavili svoja zanimanja, njihove prednosti i mane. Učenici su doznali da je posao informatičara uistinu zahtjevan i odgovoran te da se ne odnosi na igranje igrica. Doznali su također da posao policajca izrazito zanimljiv, zahtjevan i odgovoran te da nas oni čuvaju svojim budnim okom. Naposljetku su saznali i da je za zanimanje trgovac važno znati brzo i točno računati te biti u svakom trenutku ljubazan, pristojan i uredan.

U svojim predstavljanjima, svi su se roditelji složili da je za izvrsno obavljanje svojega posla potrebno cijeli se život usavršavati te neprestano istraživati i učiti nove sadržaje.

Učenici su roditeljima glasnim pljeskom zahvalili na njihovom vremenu te su ih pozvali u svoj razred čim epidemiološki uvjeti budu to omugućili.

Facebook
Twitter
LinkedIn