Slavlje Pepelnice u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 17. veljače, djelatnici i učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj sudjelovali su na jutarnjoj svetoj misi u pastoralnom centru Župe sv. Luke evanđelista u Novskoj. Euharistijsko slavlje s obredom pepeljenja predvodio je župni vikar Ivan Rončević, u zajedništvu s ravnateljem Katoličke škole Krunoslavom Jurakovićem.
Po dolasku u župni pastoralni centar, učenike je i djelatnike Škole dočekao i pozdravio župnik Milan Vidaković.

Uvodeći u misno slavlje, župni vikar Ivan pozdravio je okupljene vjernike, a napose sve učenike Katoličke škole te istaknuo važnost započinjanja korizmenog vremena potaknuvši sve riječima da ono bude obilježeno Božjom blizinom i ljubavlju u ljudskom srcu. U homiliji je, na temelju evanđeoskog ulomka, istaknuo tri koraka koja obilježavaju korizmeno vrijeme: molitvu, post i milostinju. Kazao je da spomenuti koraci po Isusovom primjeru moraju biti odraz poniznosti, a ne povod da se čovjek uzvisuje do te razine da ističe samo sebe i svoje zasluge. Nadodao je kako dobra djela govore sama za sebe te mogu biti primjer i poticaj da i drugi čine tako, ali su i svjedočanstvo Božje milosti koja djeluje u ljudima. Na kraju homilije okupljene je potaknuo da započeto korizmeno vrijeme bude prepoznato kao prigoda za žrtvu, obraćenje, činjenje djela milosrđa i intenzivniju molitvu.

Pogledajte cijelu fotogaleriju

Nakon homilije blagoslovljen je pepeo koji je postu po glavama vjernika u znak obraćenja i vjere u Evanđelje. Na svršetku misnog slavlja župni vikar Ivan zaželio je svima blagoslovljenu i plodonosnu korizmu.

Facebook
Twitter
LinkedIn