Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Svjetska molitvena osmina 2021. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“ (usp. Iv 15, 5 – 9).

Tim povodom, učenici trećega razreda, u okviru izvannastavne aktivnosti “Liturgijsko kreativne skupine”, obilježili su spomenutu osminu te su razmišljali o važnosti ekumenizma. Naučili su što je ekumenizam, koji je njegov simbol te zašto je potrebno jedinstvo kršćana. Kroz zajednički rad i molitvu osvijestili su potrebu za jedinstvo svih koji vjeruju u Isusa Krista te da su pozvani svjedočiti i biti otvoreni za ekumenski dijalog u svome susjedstvu i u svome gradu.

Kao što je poznato, cilj i svrha Molitvene osmine za jedinstvo kršćana jest da svi kršćani, koji pripadaju različitim crkvama, u vremenskom intervalu od osam dana, mole za jedinstvo kršćana, nadahnjujući se istim biblijskim sadržajem i istim tematskim razmatranjima, u skladu s Isusovom molitvom i željom za jedinstvom njegovih učenika, željom koju je on izrazio na mnogim mjestima u Evanđeljima, a osobito na Posljednjoj večeri.

Facebook
Twitter
LinkedIn