Božićni blagoslov u školi

Na početku drugoga polugodišta, 19. siječnja 2021., u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj održano je slavlje božićnog blagoslova za sve učenike i djelatnike škole.

Ove godine obred blagoslova održan je u skladu s epidemiološkim mjerama, a predvodio ga je ravnatelj Krunoslav Juraković. U zajedništvu s tajnikom škole Josipom Šiškom, ravnatelj Krunoslav obišao je učenike i učitelje u njihovim razrednim učionicama koji su božićnom pjesmom i molitvom sudjelovali u blagoslovu. U kratkom prigodnom razgovoru, podsjetio je sve na važnost Božjeg blagoslova u vjerničkom životu, a napose u odgojno-obrazovnoj dimenziji učenika.

Kazao je da ovim blagoslovom molimo Božju snagu i milost koja se na poseban način očituje u teškim životnim trenucima, ali i u svim čovjekovim nastojanjima kada želi činiti dobro. Potom je istaknuo da je dokaz te Božje snage i djelovanja upravo život njegova Sina – Isusa Krista i to od njegova rođenja u betlehemskoj spilji do uskrsnuća od mrtvih.

Po završetku obreda svim učenicima je uručena sličica svete obitelji s tekstom molitve za vlastitu obitelj koju su učenici ponijeli svojim kućama.

Facebook
Twitter
LinkedIn