Osvojeno prvo mjesto na nagradnom natječaju i izložbi maketa unutar projekta “VIA Bljesak”

U četvrtak 29. listopada, tijekom obilježavanja komemoracije poginulim braniteljima na Trokutu kod Novske, a u sklopu projekta „VIA BLJESAK“ nositelja HVIDRE Novska s partnerima Gradom Novskom te Udrugom mladih Novska, u prostorima Galerije Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj, organizirana je natječajna izložba maketa, likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola na temu promocije vrijednosti Domovinskog rata kod djece i mladih.

Na spomenutoj izložbi natječajnog karaktera sudjelovali su i učenici četvrtog razreda Katoličke osnovne škole u Novskoj, predvođeni svojom učiteljicom Ivanom Marušić, te su tom prigodom proglašeni pobjednicima u kategoriji izrade makete te osvojili vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kuna. Posebnost makete sastoji se u tome što je izrađena isključivo od prirodnih materijala te simbolizira prijelaz iz smrti u životu, iz rata u mir.

Izložba radova postavljena je do 6. studenoga te je otvorena za sve posjetitelje.

Cjelokupni projekt „VIA BLJESAK“ financiran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, dok stručnu provedbu unutar projekta pruža Razvojna agencija Grada Novske – NORA.

Facebook
Twitter
LinkedIn