Stručni skup – trajna formacija djelatnika katoličkih škola u Republici Hrvatskoj

U petak, 16. listopada, u prostorima Katoličke osnovne škole u Novskoj održan je Stručni skup – trajna formacija djelatnika katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Stručni skup trebao je biti održan minuloga travnja u Šibeniku, ali je zbog nesigurne epidemiološke situacije i zdravlja svih djelatnika produžen na mjesec listopad ove godine te je stoga održan spomenutog dana u svim katoličkim školama. Cjelokupnu organizaciju preuzeo je Nacionalni ured za katoličke škole u Republici Hrvatskoj te Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Na stručnom su skupu održana tri predavanja i radionice. Prvi je predavač bio doc. dr. sc. Anđelo Maly, profesor na Katedri Svetog pisma Starog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Isus – liječnik“. Drugi je predavač bio prof. dr. sc. Josip Burušić, istraživač obrazovanja i voditelj u Znanstvenom centru izvrsnosti za školsku efikasnost i školski menadžment Instituta Ivo Pilar s temom „Škola kao prostor razvoja osobnog, socijalnog i profesionalnog identiteta učenika“, a treći predavač doc. dr. sc. Krunoslav Novak, profesor na Odjelu za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije s temom „Pozitivna komunikacija kao temelj za dobru suradnju“.

Nakon završenih predavanja i radionica, djelatnici su razmijenili iskustva o spomenutom Skupu te se međusobno druženje nastavilo uz zajednički objed.

Facebook
Twitter
LinkedIn